Gotowanie z marihuaną: Stwórz swój smakosz Edibles

Gotowanie z marihuaną: Stwórz swój smakosz Edibles

Gotowanie z marihuaną: Stwórz swoje smakowite przekąski (Edibles)

Posted by Lori Ann Reese on 09/11/2020 in Jak to zrobić

Zaktualizowano 13 września 2020. Zawartość medyczna zweryfikowana przez Dr. Joseph Rosado, MD, M.B.A, Chief Medical Officer

Zacznijmy od małego wyznania. Ilu z was próbowało używać surowej marihuany do przyrządzania domowych wypieków lub jadalnych potraw? Tylko po to, aby przekonać się, że "efekt" nie zadziałał nawet po zjedzeniu dużej ilości swojego kulinarnego eksperymentu.

Ludzie są często zaskoczeni, gdy dowiadują się, że surowa marihuana nie zawiera THC. Cóż, nie jest to do końca prawda. Proces aktywacji THC zachodzi pod wpływem ciepła. To właśnie wtedy następuje dekarboksylacja. Jeśli nie przygotujesz marihuany i nie zdekarboksylujesz jej, otrzymasz korzyści z CBD. I to się liczy jako błonnik. Ale to wszystko, na co możesz liczyć.

Jeśli utknąłeś w domu o tej porze roku, prawdopodobnie chcesz być kreatywny w kuchni. Jeśli jesteś pacjentem medycznej marihuany, możesz eksperymentować z innymi unikalnymi sposobami spożywania zioła. Od kuloodpornej kawy keto po batoniki śniadaniowe, sosy sałatkowe i ciasteczka (oczywiście), skorzystaj z kilku niesamowitych porad kulinarnych dotyczących gotowania z marihuaną.

Jak dekarboksylować marihuanę i przygotować ją do gotowania

Wyciągnij swój papier pergaminowy! Ten niezbędny krok do aktywacji medycznej marihuany do gotowania jest prosty. Nie pozwól, aby ten naukowy termin cię przestraszył. Oznacza on wytworzenie zmiany chemicznej poprzez zastosowanie ciepła.

W procesie dekarboksylacji, będziesz chciał się upewnić, że trochę rozbijesz swoją marihuanę. Ale nie przepuszczaj jej przez młynek. Jeśli jest zbyt drobno zmielona (a masz piekarnik, który działa w wysokiej temperaturze), możesz zamienić swój piec w bonga.

Rozłóż rozdrobnione konopie na papierze pergaminowym, a następnie na blasze kuchennej. Rozgrzej piekarnik do 250°F, a następnie piecz przez 20 minut. Sprawdź po około 16 minutach, aby upewnić się, że się nie przypala. Rezultat powinien być lekko-średnio brązowy na całej powierzchni.

Po wyjęciu marihuany z piekarnika, proces jest zakończony. Aktywowałeś lub zdekarboksylowałeś swoją marihuanę i jesteś gotowy do gotowania. Następne pytanie? Co ugotujesz z aktywowanej marihuany? I tu zaczyna się zabawa.

Jak stworzyć oleje i masła z konopi

Czy gotujesz z dużą ilością masła? Jeśli uwielbiasz używać masła i robić kulki, możesz zrobić własne masło w domu. Stwórz pyszne masło z konopi do kanapek, tostów i gotowania. Najlepsze jest to, że jego przygotowanie zajmuje mniej niż 30 minut:

Krok 1: Odkarbuj swoje konopie.

Krok 2: Wyciągnij swój crockpot.

Krok 3: Umieść 1,5 szklanki masła w garnku. Możesz użyć solonego, niesolonego lub wegańskiego masła.

Krok 4: Dodaj ½ uncji dekarboksylowanej marihuany.

Krok 5: Gotuj na wolnym ogniu przez około 4 godziny, mieszając od czasu do czasu.

Krok 6: Przecedź masło (aby usunąć marihuanę). Możesz użyć ściereczki do odcedzania lub "serwetki" do tego kroku, aby złapać wszystkie włókna konopi.

Krok 7: Umieść gotowe masło z konopi w słoiku typu mason lub pojemniku z hermetyczną pokrywką. Możesz gotować masło z konopi w partiach i zamrozić je na okres do sześciu miesięcy. Używaj go do pieczenia, gotowania lub na tosty. Zobacz ten świetny filmik, aby dowiedzieć się więcej o tym, jak zrobić masło z konopi od Cannabis Spatula.

Możesz również użyć tej metody do stworzenia oleju kokosowego z dodatkiem konopi indyjskich do gotowania. Olej kokosowy jest podstawą wielu wypieków, sosów, a także kolejnego przepisu na pyszny i zdrowy sos do sałatek.

Jak stworzyć dressing do sałatek z dodatkiem THC

Niektóre z najłatwiejszych przepisów do wykonania (i najbardziej praktyczne) są sosy lub sosy sałatkowe. Jeśli jesz dużo sałatek, dodanie dressingu nasączonego THC jest świetnym sposobem na mikrodawkowanie podczas lunchu. Możesz również użyć sosu sałatkowego jako dipu do surowych warzyw na zdrową przekąskę.

Krok 1: Dodaj wszystkie składniki do miski do mieszania. Mieszaj ręcznie łyżką, aż do uzyskania jednolitej masy.

Krok 2: Użyj lejka, aby wlać dressing do słoika lub butelki typu mason.

Krok 3: Odstaw do lodówki na godzinę, aż częściowo się zestali.

Krok 4: Wyjmij i pozostaw w temperaturze pokojowej na około 30 minut.

Krok 5: Dobrze wstrząśnij przed użyciem.

Wypróbuj kilka różnych smaków sosów sałatkowych nasyconych THC, używając metody opisanej powyżej. Możesz być kreatywny (kto wiedział, że robienie sosów do sałatek jest takie proste?). Jeśli chcesz uzyskać zdrowy efekt, wybierz warzywa i owoce z naturalnie korzystnymi terpenami, takie jak mango, jabłka, owoce cytrusowe i zioła, takie jak oregano i bazylia. Oto kilka świetnych pomysłów do wypróbowania od The Cannabis Institute.

Dressing miodowo-musztardowy na bazie konopi indyjskich

    1/4 szklanki roztopionego oleju kokosowego z konopi2 łyżki miodu (surowego, jeśli to możliwe)1/4 szklanki oliwy z oliwek1/2 szklanki żółtej musztardyZmieszaj wszystkie składniki lub wymieszaj je w dużej misce za pomocą miksera ręcznegoUżywając lejka, przelej miodowo-musztardowy dressing do pojemnikaPrzechowuj w lodówce

Dressing z imbiru i marchewki na bazie konopi indyjskich

    1/4 szklanki oleju kokosowego nasączonego konopiami indyjskimi1/4 szklanki octu ryżowego2 łyżki stołowe oleju sezamowego5cm (2 cale) kawałek imbiru1/2 szklanki marchwiPokrój imbir i marchew na małe kawałkiDodaj marchew i imbir do blendera (użyj dużej miski i miksera ręcznego, jeśli nie masz blendera) i dobrze wymieszajTeraz, dodaj olej kokosowy, olej sezamowy i ocet i dobrze wymieszajWyjąć z blendera i użyć lejka, aby przelać dressing do pojemnikaPrzechowywać w lodówce

Źródło Web 2020: The Cannabis Institute

Pamiętaj, że potencja jest trudna do przewidzenia, gdy przygotowujesz edibles z konopi. Mogą na nią wpływać różne czynniki, w tym zawartość THC w konopiach indyjskich oraz ciepło użyte do gotowania, pieczenia lub duszenia potraw lub sosów podczas przygotowywania. Zalecamy stworzenie najpierw małej partii, a następnie przetestowanie jej. Zanotuj efekty, które poczujesz godzinę później.

Przy odrobinie kulinarnych eksperymentów, będziesz w stanie dostosować się odpowiednio do swoich preferencji. Czy interesują Cię inne przepisy, które przedstawiliśmy na Marijuana Doctors? Sprawdź te strony, aby znaleźć kilka pysznych pomysłów.

Gotowanie z Cannabis: Przepis na ciasto z kurczakiem

Gotowanie z konopiami: Nadziewane grzybki marihuanowe

Gotowanie z Cannabis: "High Hummus"

Gotowanie z Cannabis: "Ganja Grilled Cheese"

Gotowanie z Cannabis: "Stoned Shrimp Scampi Recipe"